sâmbătă, 6 iulie 2013

Oferta de vanzare - SIROP DE PATLAGINA

Patlagina (Plantago)
Patlagina este o plantă mică, sălbatică cu frunze care cresc mai ales din partea de jos . Creste in mod natural în peluze, gradini, curti si de-a lungul drumurilor din tara noastră. Patlagina este o planta perenă similară cu papadia. Frunzele de patlagina comună sunt, în general, ovale și fine sau zimțate. Frunzele se disting prin nervurile lor consistente. Floarea alb-verzuie creste pe tulpini inalte de șapte pana la douăzeci centimetri . Culorile florilor sunt, cu toate acestea, eclipsat de sepalele sale de culoare maro .

Printre multiplele sale calitățile patlagina este cunoscuta popular ca un vindecator de răni și leziuni si la fel de bine ca un remediu pentru cele mai multe otrăvuri. În plus, planta este cunoscută ca un ” purificator al organismului “ și curăță sistemul de febră, congestie precum și toate elementele toxice, infectii si boli de piele. Mucilagiu plantei  oferă confort în cazul tulburărilor fizice, în special în sistemele respirator, digestiv și urinar , calmeaza contractiile musculare in astmul bronsic,  colici sau durerile de stomac. Planta este, de asemenea utilă si reconfortantă in tusea convulsiva și atacurile de panică. Taninurile prezente în patlagina sunt astringente  și acest lucru explică utilizarea sa in mod convențional impotriva tuberculozei, hemoragiei la nivelul stomacului și intestinelor, vărsăturilor cu sânge, diareei si colitei sau inflamatiei colonului. Planta este, de asemenea, folosit pentru a vindeca sangerarea menstruala excesiva.
Patlagina comună ajuta în mod normal la evacuarea mucusului în sistemul respirator. Această proprietate a plantei este utila in tratarea racelilor, guturaiului , congestie bronșice și alergice, cum ar fi alergia fânului (iritarea provocate de alergii la polen), precum și la astm. Acțiunea sa expectorantă   îndepărtează tusea uscata din piept, si de asemenea trateaza congestia mucoasei urechii și alte infecții ale urechii medii. Acțiunea anti-bacteriană a patlaginei  se constitue ca un  remediu pentru tulburari respiratorii, cum ar fi raceli, dureri de gât, amigdalită. În plus,  patlagina este cunoscută a fi un medicament eficace pentru umflături prostatice.
UTILIZARE
 Patlagina(Plantago)are utilizari medicinale multiple și este extrem de apreciată de majoritatea fitoterapeutilor din lume. Planta este capabilă de a regla fluxul de sânge și de a restabili țesuturile deteriorate putand fi folosită pentru a trata eficient vânătăile și oasele rupte. Unguentele sau loțiunile preparate cu frunzele de patlagina pot fi folosite pentru a vindeca hemoroizi, fistulele sau canalele anormale la nivelul pielii, precum și ulcerele. Atunci când este utilizată intern, planta actionează ca un diuretic (creșterea cantității de urină), expectorant ( pentru tratarea tusei), precum și decongestionant ( curata nasul înfundat). Fitoterapeutii recomanda patlagina pentru a trata boli, cum ar fi gastrita, ulcer peptic, diaree, dizenterie, sindrom de colon iritabil, congestia tractului respirator, pierderea vocii precum si sângerări la nivelul tractului urinar.
Siropul de patlagina se obtine din suc extras din frunzele de patlagina comuna  fiert cu zahar si este deosebit de eficace pentru a trata tusea si durerile de gât sau inflamatiile.

Ambalare:
0,5l.            15lei
1 l.               30lei
Contact tel. 0747567851


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu