Trandafirul
a avut o istorie lungă şi colorată. Aparține
genului Rosa familia Rosaceae.
Există peste 100 de soiuri de trandafiri și
cele mai multe dintre ele sunt originare din Asia în timp ce altele provin din
Europa, America de Nord și Africa de Nord Vest.
Este una dintre cele mai populare plante de grădină,
disponibilă într-o gamă variată de culori, cu grade de parfum, forme, marimi si
texturi diferite. Cultivarea
trandafirilor se crede că a început în
China, acum aproximativ 5000 de ani.
Trandafirul este o plantă care creaste usor și
trăiește mult timp cu o îngrijire adecvată,
binenţeles. Acesta poate fi cultivat în ghivece, pe sol și
ca o acoperire a solului. Cu toate acestea, planta are nevoie de un sol bine
drenat. Trandafirul a fost cultivat pentru valoarea sa ornamentală, folosit la
diferite evenimente festive, în fitoterapie, medicina populara populară și
în industriile cosmetice și de parfumuri.
Petalele de trandafir se folosesc pentru obtinerea de ulei esential de
trandafir, apă de trandafir, ulei din semințe,
ceai, gem, jeleu și marmeladă, sirop precum
și
petale confiate de trandafir .
Beneficiile
pentru sănătate ale siropului de trandafir
In general pentru producerea de uleiuri , siropuri
si dulcețuri se foloseste trandafirul de Damasc (rosa
damascena) care are un miros profund și
puternic.
Petalele de trandafir au fost, în mod tradițional,
utilizate în îngrijire a pielii. Calmează pielea iritată, este un tonic și
antiseptic. Calmeaza nervii, reduce stresul, tensiunea, tratează problemele digestive
și ulcerele. Este bun pentru inimă precum
şi în conjunctivită.
Utilizarea siropului de trandafir este extrem de
benefică în anotimpul cald având efect de racorire delicios şi parfumat. Pentru a combate problemele
legate de caldură, care sunt comune verii,
cum ar fi hiperaciditate, indigestie ocazională, senzație
de arsură la nivelul pielii și ochilor, erupții
cutanate și furuncule, puteţi beneficia de sirop
de trandafir sunând la tel 0747308916.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu