miercuri, 29 februarie 2012

Păcăleala locurilor de muncă ANOFM


Este regretabil faptul că păcăleala locurilor de muncă publicate pe site-ul ANOFM nu este demascată de către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care îşi irosesc timpul şi resursele pentru o activitate inutilă. O să încerc să detaliez puţin şi dacă doriţi puteţi posta comentarii despre acest lucru aici pe blog sau direct pe site-ul ANOFM (dacă va oferă spaţiul necesar). Să încep cu .... începutul.  
Dacă căutaţi un loc de muncă în afara de site-urile gen  @@@@job_ unde vi se cere să creati cont de utilizator şi să va abonaţi la tot felul de actualizări nefolositoare (câţi aţi reusit să vă gasiţi de lucru aici !!!???),_ aveţi la dispoziţie ANOFM /AJOFM.
Aici vedem că ar fi mii si mii de locuri de muncă care mai de care, şi multumiţi începem să căutăm. Nu dau (încă) exemple  dar eu am apelat la AJOFM judeţul......... şi ciudaţenie mare : mi se spune din start că nu mai sunt locuri de munca  şi asta desi oferta era pe săptamâna în curs, din care nu trecuseră decât doua zile. Ii intreb: „Dacă ştiţi că sunt expirate de ce nu le ştergeţi?” la care am primit un răspuns profesional (HA, HA!): „ Nu avem timp să ne ocupăm de asta, dar dacă ştiti asemenea locuri de muncă  spuneţi-ne şi le stergem noi de acolo.” Ei bine după ce le-am dat cateva exemple ce credeti ca s-a întâmplat!? Au ramas bine merci  şi tot acolo sunt şi acum.
Atunci m-am gandit că ar fi o problemă cu respectiva Agentie Judeţeana şi am încercat la alta. Am dat telefon pentru a afla telefonul angajatorului. Sun la angajator şi ...ce credeţi,  locul s-a ocupat de O LUNA .   Sun din nou la agenţie şi mi se face legatura la alt birou pentru a face o sesizare. Am închis fără să mai fac nimic deoarece am pierdut aproape o jumatate de oră la telefon (şi vreo două pe internet ) şi totul costă: internet, curent, telefon, nervi, ( socoteşti totul mai ales atunci când nu ai un loc de muncă).  Nu mai povestesc de alte agentii judetene  unde un  roboţel  vă zice pasiv :” Pentru informaţii despre locuri de muncă apăsaţi:  1, 2, 123, etc.”, şi... puteţi astepta linistiţi, pentru că o să va raspundă după o jumatate de oră sau poate deloc.
Dacă extindem putin problema vedem că la nivel naţional din cele 6-7000 locuri de muncă rămân 60-70 si toate vă aşteaptă pe dvs. personal (unde or fi oare verii, nepoţii, cumnaţi şi alţi prieteni piloşi ai angajatorilor)
Iată un comunicat ANOFM publicat în ziarul Financiarul:  Peste 7.700 de locuri de munca sunt disponibile, la nivel national, in perioada 24 - 1 martie februarie (2012 n.n.), cele mai multe fiind in Capitala si in judetele Brasov, Cluj, Iasi, Bucuresti, Valcea, Calarasi si Ilfov.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la nivel national sunt inregistrate 7.767 locuri de munca vacante.
Judetele cu cele mai multe locuri de munca disponibile sunt: Brasov (874), Cluj (832), Iasi (694), Bucuresti (506), Valcea (421), Calarasi (394), Ilfov (276), Timis (240) si Arad (264).
La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt inregistrate 680 de locuri de munca, cele mai multe pentru ingineri si subingineri, programator (50), asistent medical generalist (39), inspector asigurari (25), formator (13) si analist servicii client (12).

Vă doresc spor  în căutarea unui loc de muncă!