luni, 5 martie 2012

Soiuri de coacăz - TINES



soiul TINES, origine Polonia 2005
Arbust cu creştere viguroasă de obicei compact, cu tendinţă de împrăştiere din cauza greutăţii fructelor. Tulpinile sunt medii ca număr puternice şi groase. Muguri mari, alungiţi, proeminenţi, distribuiţi uniform pe toată suprafaţa lăstarilor. Frunzele sunt mari de culoare verde închis. Inflorescenţele simple sau duble, de lungime medie.
Este o varietate timpurie ,  fructele ce coc cu aproximativ 7-8 zile mai devreme decât cele din soiul RUBEN. Oferă o producţie mare de fructe . Bacele de mărime medie şi mare, conţin o cantitate mare de acid ascorbic (vitamina C). Sunt recomandate pentru consumul în stare proaspătă (desert), şi pentru prelucrare. Plantele sunt robuste  rezistente la îngheţ şi la mucegaiul american şi mediu rezistente la alte boli fungice.  Este potrivit pentru recoltare manuală.

Acest  soi este atractiv pentru fructele sale mari şi rezistente şi este recomandat atat pentru culturile familiale cât şi pentru plantaţiile intensive. Soiul TINES este cel mai indicat de a fi cultivat de către începători.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu